Menu

Uddannelsen

image

For at blive fodbolddommer, skal man gennemgå et dommergrundkursus og herefter op til en teoretisk prøve, der afvikles som en online digital test. De fleste kurser afvikles over 2 weekends, hvor man gennemgår teorien (fodboldloven) den første weekend dvs. både lørdag og søndag. Den efterfølgende weekend bruges hele lørdagen på en praktisk del her under også udendørs aktiviteter. Den digitale prøve afvikles om søndagen og varer ca 1 time. Du skal være opmærksom på, at det koster ca. 2000 kr at deltage i et kursus, men måske vil din lokale boldklub finansiere det

Det er DBU og DBUs lokalunioner, der er ansvarlige for denne uddannelse. Lokalunionerne udbyder regelmæssigt disse kurser. I sommerferien afvikles der også minimum en fodbolddommerskole, hvor unge mellem 15 – 20 år på en uge kan deltage i det ovennævnte kursus. På de forskellige lokalunioners hjemmesider kan man søge efter hvornår næste dommerkursus finder sted.

Når du har bestået prøven og skal til at virke som, dommer vil vi varmt anbefale dig at du indmelder dig i din lokale dommerklub, der vil kunne hjælpe dig med en række praktiske spørgsmål. Derudover får du dit første sæt dommertøj gratis.

DBU Lolland-Falsters administration er altid klar på at give dig et par gode råd. Ring til dem på 54 82 67 68 for at høre nærmere og evt. høre hvornår næste dommerkursus finder sted. Du kan også følge med på DBU Lolland Falsters hjemmeside.

DBU har også lavet en god oversigt over, hvordan de forskellige dommerkurser lige fra grundkurset til elitekurserne ser ud. Den oversigt kan du finde ved at klikke her.

Hvis vi i LFFK kan hjælpe dig med at svare på spørgsmål om det at være dommer, så tag endelig fat i en fra bestyrelsen eller en af vores dommerkollegaer ude på banerne.