Menu

Bliv Dommer

Dommeruddannelsens glamourøse aura er steget, i takt med at flere og flere i erhvervslivet er begyndt at anerkende uddannelsen som en reel lederuddannelse. Uddannelsen har en stærk signalværdi, mener topdommere, og er værd at gå efter.

Hvor Dommeruddannelsen for 20 år siden var en regulær uddannelse for fodboldinteresserede, er den i dag blevet en almindelig og nærmest folkelig uddannelse for personer på alle niveauer og aldre. Alene i Danmark findes der omkring 3500 uddannede personer, lige fra breddedommere til elitedommere.

”Der er ingen tvivl om, at den symbolske værdi i, at blive fodbolddommer er steget igennem de sidste ti til 15 år,” siger Nicolai Nielsen, som i dag dømmer i Danmarksserien.

”Der er igennem de sidste årtier kommet større fokus på ledelse, og med det er også vokset en forventning om, at ledere skal være bedre uddannet, hvilket er helt transparent til det at være fodbolddommer. Det har skabt en efterspørgsel blandt ledere og deres arbejdsgivere efter anerkendte lederuddannelser. Og det er jo netop, hvad dommeruddannelsen er!

Derfor er efterspørgslen på dommeruddannelsen vokset meget igennem de senere år,” siger Nicolai Nielsen. Han mener, at den udbredelse i sig selv har fået prestigen i selve titlen til at stige. Dommeruddannelsen, som jo ser ud til at være mere populær end nogensinde. En popularitet, som han finder stærkt båret af et voksende krav fra omverdenen og til det at lede en fodboldkamp. Og det er i hans øjne en ubetinget positiv udvikling.

”Udover nogle helt fantastiske oplevelser for livet, og selvom mange ikke lige kan forestille sig det, så er det en enormt inspirerende og givende hobby, som nogle endda ender med at dyrke på topplan. Både som pensionist eller studerende, kan du nyde godt af, at man ikke skal betale skat af dommergerningens honorar, så fordelene er altså mange,” fortæller Nicolai Nielsen

Nicolai Nielsen tilføjer i øvrigt også, at dommergerningen kan være medvirkende til, at ændre din livstil, ved at du forbedrer dit fysiske formåen.

Dommermiljøet har meget fokus på talentudvikling, så hvis du har flair for at være dommer, og du arbejder hårdt og seriøst, kan du måske være i Superligaen snart. Ligegyldigt hvordan din dommerkarriere går, er vores dommerklub yderst åben og imødekommende, hvor der er plads til alle, og som er stolt af både sine dommere, uanset niveauet. Vi arbejder stenhårdt på vores kammeratskab og et sammenhold, der giver et fantastisk netværk.